2 Dakika Kural için C# Switch Case Kullanımı
2 Dakika Kural için C# Switch Case Kullanımı
Blog Article
Beklemediğimiz bir şayan geldiğinde default bloğuna geçecek ve istediğimiz düşünceı gösterecektir.
default bloğu if-else denetçiündeki else’e karşılık gelmektedir eğer number içindeki eder tek case bloğundaki kırat ile eşleşmiyor ise default bloğu çhileıştırılacaktır.
Within a switch statement, control emanet't fall through from one switch section to the next. Birli the examples in this section show, typically you use the break statement at the end of each switch section to pass control out of a switch statement.
h> that is used to terminate the process explicitly. The operation of the two may look different but in the case of the main() funct
programlama python cpp c data fonksiyon algoritma php web döngü javascript sql veri kaideı ders js liste nesne hileıştırma klas dizi film
Prerequisite - Switch Statement in C Switch is a control statement that allows a value to change control of execution. C/C++ Code // Following is a simple program to demonstrate syntax of switch.
Bu yetişek kullanıcıdan cinsiyetini girmesi istemekte, şayet kullanıcının girmiş olduğu harf “e” ise ekrana “Erkeksiniz” yazmakta, eğer girmiş olduğu harf “e” bileğilse ise bu yolculuk kullanıcının girdiği harfi “k” mı bileğil mi sanarak incelemekte, şayet “k” girmişse ekrana “Kızsınız” yazmakta, bu tarz şeylerin dışında bir harf girdiğinde bile ekrana “Lütfen sadık giriniz!
Birli you sevimli see in the above example, the code is hamiş excessive but, it looks complicated to read and took more time to write. So, instead of using if-else conditions, we emanet also use a switch statement to save time which is also easier to understand because using a switch statement will provide better readability of code. Let us rewrite the previous example Using Switch Statement in C# language.
If you observe the above code, we used a break keyword at the end of each case statement to stop the further execution of non-matching case statements in the switch.
Javascript switch case örgüsı çoğu programlama dilinde yerleşik olarak bulunur ve switch case tasarrufı kıl payı tüm platformlarda ufak temelı farklar ile evet da birebir aynıdır.
Şimdi bir örnek yapalım. Kullanıcıdan tuttuğu takımın kısaltmasını isteyelim. Kullanıcı da tuttuğu ekibin kısaltmasını girip sonucu görsün. Bu örnekte şimdiye kadar anlatılanlara eklenmiş olarak iki farklı komut da kullanacağız.
Switch Case, çoğunlukla tercih edilen bir denetleme mekanizmasıdır ve kodun okunabilirliğini arttırırken, yürütüm performansını da iyileştirebilir. Bu makalede, C# dilinde Switch Case tasarrufını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Mafevkda ki 2 örneği de bayağıda ki linkten indirip, Visual Studio ile açtığınız taktirde canlı olarak inceleyebilir ve konsol ekranını görebilirsiniz.
yukarıdaki if else nin switch case ile tasarrufı da bu şekildedir. Burada i değemekkeni atıyorum 9 switch case c# kullanımı ise kazık case 9 : bloğuna gidecek ve oradaki fiillemleri meydana getirecek. Vesair bloklara hiç uğramayacaktır.